Професионални готвачи разкриха малките си трикчета, с които да спасите пресолената супа
Нормалният й вкус лесно може да бъде върнат и никой няма и да се усети, че нещо се е объркало в кухнята
Понякога се случва при приготвянето на супата домакинята да се разсее или да не изчисли точното количеството сол, което е необходимо за ястието и да го пресоли.
Досадно е да изсипете готовото ястие, само защото има много сол. Но консумацията в тази му форма е неприятна и дори вредна.
Разбира се, за да избегнете този проблем, е по-добре солта да се добавя постепенно, на части, като се разбърква добре и се опитва на вкус.
Уникален и бърз трик за обелване на голямо количество картофи без нож
Ако използвате зеленчукови и рибни консерви или готови месни продукти за супа, също трябва да внимавате. Те съдържат известно количество сол и трябва да осолявате супата само след добавянето им.
Но определено не си заслужава да превръщате пресоленото първо ястие в трагедия. Нормалният му вкус лесно може да бъде върнат и никой няма и да се усети, че нещо се е объркало в кухнята.
Последвайте ни
0 Коментара: