Великден вече чука на вратата и до него остават броени дни. Преди обаче да седнем на трапезата и да започнем да се чукаме с яйца, да хапваме месце и козунак, то трябва да направим някои начални приготовления.

10 храни, които можете да хапвате смело дори срокът им на годност да е изтекъл

По традиция във всеки дом се боядисват яйчица, а първото трябва да е червено. С него се натриват бузите и челото на децата за здраве. Великденските яйца се боядисват в четвъртък или събота преди Великден. И могат да се консумират едва когато настъпи самият Великден, в неговото навечерие и през седмицата след това. 

Много хора обаче се чудят как да багрят остатъка от яйцата си и как да ги направят максимално атрактивни, но без да вкарват кой знае какви усилия. 

С този малък трик ще удължите живота на плодовете и зеленчуците в хладилника си

В следващите редове ще ви разкрием уникален трик, който сме убедени, че веднага ще изпробвате. Той е много лесен, а яйцата сякаш се боядисват сами, докато вие си пиете кафето. 

Вижте как лесно и бързо да направите шарени мраморни яйчица на jenata.blitz.bg