Традиционно за Великден боядисваме яйца и правим козунаци. Това са и най-често срещаните ястия, които символизират празника. Празничната трапеза обаче няма да е пълна, ако на нея липсва печено агнешко. 

От гледна точка на приготвянето му, без да преувеличаваме, можем да кажем, че това месо е универсално. То се съчетава прекрасно с различни подправки и може да се приготви по стотици начини. А крайният резултат винаги е повече от прекрасен. 

Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

Ако все още се чудите как да приготвите агнешкото тази година, за да впечатлите гостите си за Великден, ще ви помогнем с няколко интересни предложения. Рецептите на топготвачите за вкусно и крехко агнешко, с които ще накарате всички да си оближат пръстите, вижте в jenata.blitz.bg.