По традиция великденските яйца се боядисват на Велики четвъртък или на Велика събота.

Вкусно: Тайната рецепта за козунаци на Катето Евро

Смята се, че първото яйце трябва да е червено. С него се прави кръстен знак върху челата на децата, а после и на всички останали от семейството. Това яйце се оставя настрана от другите и се подменя с миналогодишното, което досега е стояло в къщата, за да носи здраве, радост и щастие на нейните обитатели.

Агнешко по марокански - пръстите да си оближеш!

Едно от най-големите предизвикателства за много от домакините обаче е опазването на яйцата здрави. Често „губим“ няколко от предвидените още при варенето. Ето защо опитните домакини са открили няколко трика за варене на яйцата, които да ги предпазят от спукване.

Вижте как лесно и бързо да сварите яйцата за Великден, без да ги счупите, на jenata.blitz.bg