В разгара на лятото все по-често ни се иска да излезем сред природата, да се отпуснем и да се поглезим с нещо вкусно, приготвено на барбекю. 

И мнозина започват трескаво да мислят как да приготвят месото, така че да остане сочно и нежно.

Маринатата за барбекюто е важен компонент, който определя неговия вкус и сочност. Има обаче някои съставки, които не се препоръчват за мариноване, тъй като могат да превърнат месото в отрова. 

Яжте това, ако сте в депресия

Между другото, каквато и марината да приготвите, изберете ли нискокачествено месо, няма как да се радвате на вкусно барбекю. 

Марината за крехко месо някога се правеше с винена напитка или оцет. След това домакините започнаха да добавят майонеза, кефир или кока-кола. Някои използват бира, минерална вода, сол и специална подправка за скара.

С кои продукти обаче трябва да сте особено внимателни, защото са в състояние да превърнат месото в истинска отрова, вижте в jenata.blitz.bg.