Топ 5 неустоими летни манджички, които ще приготвяте отново и отново
Родната кухня предлага всевъзможни комбинации на зеленчуци
На пазара най-после се появиха и родните сезонни зеленчуци, които, всеки може да потвърди, са много по-вкусни от "пластмасовите" вносни.
Е, краставиците може да са криви, но нали така и така ще се режат… Затова пък с български домат и малко сирене можеш да се наядеш, без да се сетиш за основно. И без да се налага да го белиш, защото люспата му е тънка.
А чушките не са по половин килограм едната, защото не са плод на химическата наука.
Опитните домакини слагат тези вкусни съставки в кюфтетата
Има няколко неписани правила за комбиниране на зарзават. Тиквичките например винаги се готвят с копър, на доматите подхожда босилек, бобът е вкусен с джоджен и девесил.
Патладжаните задължително се приготвят или поднасят със сирене, извара, кашкавал или млечен сос с чесън. Това не е заради вкуса, а си има научно обяснение.
Какви уникални вкусотии може да си приготвите с тези полезни зеленчуци, вижте в jenata.blitz.bg.
Последвайте ни
0 Коментара: