На пазара най-после се появиха и родните сезонни зеленчуци, които, всеки може да потвърди, са много по-вкусни от "пластмасовите" вносни.

Е, краставиците може да са криви, но нали така и така ще се режат… Затова пък с български домат и малко сирене можеш да се наядеш, без да се сетиш за основно. И без да се налага да го белиш, защото люспата му е тънка. 

А чушките не са по половин килограм едната, защото не са плод на химическата наука.

Опитните домакини слагат тези вкусни съставки в кюфтетата

Има няколко неписани правила за комбиниране на зарзават. Тиквичките например винаги се готвят с копър, на доматите подхожда босилек, бобът е вкусен с джоджен и девесил.

Патладжаните задължително се приготвят или поднасят със сирене, извара, кашкавал или млечен сос с чесън. Това не е заради вкуса, а си има научно обяснение.

Какви уникални вкусотии може да си приготвите с тези полезни зеленчуци, вижте в jenata.blitz.bg.