Пастата е едно от най-лесните за приготвяне ястия, но това съвсем не означава, че и при неговото приготвяне няма ред тънкости, пише The Mirror. 

През годините редица готвачи разкриха голяма част от грешките, които всички допускаме, когато се захванем с приготвянето на този италианския специалитет - от изливането на водата, в която се е варила пастата, в мивката до сервирането на порцията.

Няма друга такава вкусотия: паста с горски гъбки и скариди

За щастие, повечето от грешките имат бързи решения. Същото важи и за може би е най-често срещаната от тях.

По думите на знаменития шеф готвач и специалист по италианската кухня Алдо Зили, работил с принц Уилям в младежката благотворителна организация Centrepoint, тази грешка се допуска както от професионалисти, така и от любители. 

Къде най-често бъркат всички, приготвяйки този италиански специалитет, вижте в jenata.blitz.bg.