Всеки има различни прибори в кухнята си, но вероятно имате четиристранно стоманено ренде, което има различни остриета. По навик повечето хора използват само едната страна. 

Оказа се, че не много хора знаят за какво служат останалите. Именно заради това сега от jenata.blitz.bg решиха да разкрият за какво служат различни страни на рендето.

Повечето хора използват само финото и едро ренде. 

Цял живот сме допускали сериозен пропуск, свързан с рендето и чесъна ВИДЕО

Например морковите и цвеклото за супа, както и меките сирена се натриват върху голям. Ако трябва да нарежете нещо ситно – фината част на рендето.

Като правило, ако трябва да го използвате за приготвяне на определено ястие, в рецептата пише „настържете на едро ренде“.

Но за какво служи всяка част на рендето ще научите на jenata.blitz.bg