Знаем, че пролетните и есенните месеци по „традиция“ са време за основно почистване у дома. Да, но това начинание може да се окаже истински кошмар. Причините са много и различни.

Как да предотвратите появата на грозни петна по прозорците и огледалата след измиване? Е, това е нещо, което измъчва всеки, тръгнал да ги чисти.

Приятелка ме светна на страшна хитрост, с която прозорците остават искрящо чисти през цялата година

На първо място е важно да определите в кое време ще правите това. Най-доброто време за миене на прозорци е рано сутрин, преди залез или в облачен ден, тоест време, когато няма пряка слънчева светлина, но има достатъчно светлина. Активното слънце кара почистващите разтвори да изсъхват по-бързо, отколкото човек може да ги избърше, така че върху стъклото остават петна. Времето на валежите също не е подходящо за тази задача.

След това трябва внимателно да се подготвите. Пространството трябва да бъде изчистено от завеси. Ще ви трябва и оборудване: парцал, кофа, препарати и моп. Последното може да бъде заменено с четки с дръжка, която почистват стъклото с гъба и отстраняват водата с гумено острие. Най-добре е да използвате микрофибърни кърпи, защитни ръкавици и мека дунапренена гъба.

И тук започва интересната част! Как ще реагирате, ако научите, че цял живот сте чистили прозорците и огледалата погрешно? И именно заради това по тях остават „ивици“!

Но повече за това как правилно да почистим стъклата и огледалата ще научите на jenata.blitz.bg