Международен екип от учени откри най-добрите методи за подпомагане на заспиването на бебетата, като същевременно насърчава правилното поведенческо развитие на детето. За да направят това, експертите проучиха връзката между начините, към които прибягват родителите в различните култури, и различията в личностните черти на децата. Това се съобщава в статия, публикувана в списание Frontiers in Psychology.

В проучването са участвали 841 семейства с деца на възраст от 17 до 40 месеца от Белгия, Бразилия, Чили, Китай, Финландия, Италия, Мексико, Холандия, Румъния, Русия, Испания, Южна Корея, Турция и САЩ. 

Магически трик успокоява плачещото бебе само за 30 секунди СНИМКИ/ВИДЕО

Темпераментът на детето е измерен с помощта на въпросника за поведението в ранна детска възраст (ECBQ), който отчита три основни групи черти на личността – избухливост (активност, ентусиазъм, склонност към социални контакти), негативна емоционалност (страх, суетливост, срамежливост, чувствителност и трудност). сън) и повишен контрол (фокусиране и превключване на вниманието, преодоляване на навици).

Родителите също така попълниха въпросник за ежедневните дейности (DAQ), предоставяйки информация за домакинството и практиките за гледане на деца, с акцент върху родителските практики преди лягане. 

Но какво показаха резултатите от това как бързо да накараме бебето да заспи ще научите на jenata.blitz.bg