Да направите кекс вкъщи си е цяло изкуство, защото смело можете да експериментирате както с формата, така и с вкусовите характеристики. 

Историците твърдят, че първите кексове са направени в древен Рим. Тамошните кулинари умело смесвали стафиди, ядки и парчета нар с ечемично пюре. Кексовете започват да се радват на огромна популярност през XVI век.

Днес ще ви предложим как да се приготвите едно вкусно шоколадово изкушение с италиански привкус. Този десерт ви дава огромни възможности за творчество. Шоколадът, който трябва да използвате, е черен, но ако не ви стиска да експериментирате, можете да прибавите и стафиди, или ядки. А ако използвате повече брашно, той ще стане още по-плътен. 

Как да си приготвите този изключителен десерт, на чийто божествен аромат няма да устои никой от близките ви, можете да прочетете в jenata.blitz.bg.