„Ти си това, което ядеш“. Мнозина знаят тази поговорка. Но какво правим преди ядене всъщо има много голямо значение за оргаизма и здравето ни. Затова сме подбрали 9неща, които не трябва да правите на празен стомах (не по-малко от 2 часа след последното ви ххранене). В допуълнение ще откриете информация какво може да наравите, ако умирате от глад.

9. Да вземете противовъзпалители медикаменти


Аспирин, парацетамол и други нестероидни противвъзпалителни лекарства не трябва да се приемат на празен стомах. Това не само, че намалява техния ефект, но може да доведе до сериозни проблеми (като кръвоизлив в стомаха).

Млякото намалява негативния ефект на тези медикаменти. Ако нямате под ръка, риемете хапчето с много вода.

8. Да пиете кафе


Дори безкофеиновото кафе стимулира производството на киселина, която може да предизвика проблеми с храносмилателни тракт, ако се пие на празен стомах. Пропускането на закуската, дори след кафе, може да доведе до недостиг на серононин и да сте в лошо настроение до края на деня.

Ако не можете да се отървете от навика кафето да ви е първото нещо сутрин, по-добре му добавяйте мляко или сметана. По-този начин ще намалите негативния му ефект. Изберете прясно сварео кафе, вместо разтворимо.

7. Да пиете алкохол


Без храна алкохолът се абсорбира 2 пъти по-бързо, което е равносилно на инжектиране. Освен това лпсата на вещества, които да намалят въздействието на алкохола може да доведе до сериозен махмурлук на другия ден. А и бързото въздействие на алкохола върху организма има негативни последици за черния дроб, сърцето и бъбреците.

Ако ситуацията не ви позволява да откажете питие, тогава изберете охладена некарбонатна напитка, тъй като те се абсорбират по-бавно. И все пак по-добре хапнете малък сандвич, като в най-добрия случаи в него трябва да има и масло.

6. Дъвчене на дъвка


Храносмилателната киселина,, която се произвежда, кгато дъвчете дъвка на гладно, разрушава стомашната лигавица. Ако прекалявате с този навик може да си докарате гастрит. Също е доказано, че хора, които дъвчат дъвка, избират „джънк“ храна, като сладкиши и пържени картофи, вместо плодове и зеленчуци.

Дъвките, съдържащи естествени подсладiтели като ксилитол и сорбитол, са по-малко вредни, отколкото тези със захар, цикламат или аспартам. Избягвайте дъвченето на дъвка за повече от 10 минути, дори и на пълен стомах.

Кои са останалите 5 неща четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.