Ракът на дебелото черво е най-често срещаният рак на стомашно-чревния тракт. Той се провокира от комплекс от причини, включително наследственост и хранене.

Според учените, яденето на определени храни многократно увеличава риска от чревни тумори.

Проведени са изследвания от учени от цял свят на канцерогенността на продуктите. Канцерогенни свойства са открити в газираните напитки, пунканките, консервите, брашното, както и изкуствените подсладители. 

Онколозите настояват да не се паникьосвате, а да сведете до минимум консумацията на храна, което увеличава риска от заболявания.

Но има 3 продукта, чиято канцерогенност по отношение на червата е доказана. Те са включени от Световната здравна организация в списъка на канцерогените от първа степен. Това означава, че консумирането им неизменно води до рак.

Кои са тези 3 продукта, които водят до рак на дебелото черво вижте на Zdrave.to