Докато се опитваме да направим кожата ни чиста и гладка, понегога слагаме на лицето си продукти, които всъщност имат обратния ефект. „Хората купуват ли купуват продукти за кожа, но по-скоро трябва да се следва правилото колкото по-малкоко, толкова по-добре“, казва дерматоложката Брук Джаксън.

Предоверяването към всеки нов магически крем за лице може да навреди доста на кожата ви, добавя Жанин Доун. Съобразяването на продуктите с типа на вашата кожа е основното нещо, което трябва да направите. Да не говорим, че има някои съмнителни продукти и похвати, които дерматолозите абсолютно отричат. Това са 5 неща, които специалистите смятат за загуба на пари и дори по-лошо, може да навредят на кожата ви.

Домашният химически пилинг

„Никога не слагам силен химически пилинг на лицето си вкъщи. Понякога хората купуват онлайн такива продукти, които в никакъв случай не трябва да се използват в домашни условия. Виждала съм толкова лоши резултати като зачервяване и твърде много пилинг и дори дълготрайни белези и обезцветяване на кожата. Може да се предизвика и алергична реакция“, казва дерматоложката Анджелла Лам.

Абразивни гъби

„Избягвам абразивните гъби. Те са твърде груби и може да доведат до раздразнение на кожата. Да не говорим, че в случай на акне и енкзема, тези гъби, които са развъдник на бактерии, може да влошат в пъти положението“, съветва Жанин Доун.

Останалите 3 съвета четете в най-полезния сайт Zdrave.to.