Майка от Ливърпул разкрила, че чака няколко седмици, за да получи спешна помощ за 8-годишния й син, който се опитва да сложи край на живота си и пише самоубийствени бележки. Джак Роган, който има аутизъм, пише бележки с текст: "Желая мама да ме убие" или пък с въпроса: "Какво не е наред с мен".
Неговата майка Кери Линъл, на 43 години, също коментира и още по-смущаващи бележки от сина й като: "изгори ме жив" и "сложи ме в гробище", пише в."Метро".

Той също така се опитал да сложи край на собствения си живот с чифт ножици. Майка му го завела в Детската болница "Алер Хей" през октомври, но лекарите казали, че няма налични легла в специализираното звено. Г-жа Линел похвали служителите, че са направили това, което биха могли да им помогнат, но добави, че той все пак е болен. 

Д-р Стивън Еделсон: Аутизмът се поддава на лечение

Майката на Джак споделя, че момчето започнало да говори за самоубийство, след като се опитал да се справи с училището миналата година. 

"Това е ужасна ситуация и просто ме разкъсва, не мога да му дам това, от което се нуждае", казва жената. "Джак ми написа бележка с молбата да го убия и с въпроса кой е той всъщност. Той ми написа и въпроса "защо съм толкова лош човек" или пък молбата: "моля всички да ме забравите". Тъй като става по-голям, той осъзнава колко различен е светът", добавя още Кери.

Превод и редакция: БЛИЦ