Знаете ли, че най-простите трикове всъщност са и най-ефикасни? Ако имате проблем с килограмите – пробвайте това! Проблем с килограмите има всеки втори човек. По-страшното е, че днес и процентът на затлъстелите деца става все по-висок.

Днес решихме да споделим с вас една изключително лесна рецепта, която не само ще реши проблемът с килограмите, но ще подобри значително здравето ви.


Преди да я приложите, би трябвало да подчертаем, че този трик е приложим само за хора, които са над 40 години. С негова помощ те ще успеят да коригират нещо, което в продължение на дълги години не са могли.

Ефективността на тази рецепта е потвърдена от хилядолетия. В Аюрведа  разтопеното краве масло се нарича гхи. Смята се, че този продукт е способен да влее в тялото специална енергия, която ще повлияе положително върху работата на всички вътрешни органи.  Разтопеното масло  помага за укрепване на нервната система, подхранва мозъка,  прочиства черния дроб и активира метаболизма  на тялото. Ето защо тази рецепта е подходяща за по-възрастни хора. Защото техен проблем не са само  килограмите, които са натрупали през годините.

Разтопено масло – гхи: какви са ползите?

1. Подходящо е за пържене

Разтопеното масло умело се съчетава с всички продукти. За разлика от растителните масла този продукт не губи своите полезни свойства при нагряване. С него могат да бъдат подготвяни както зеленчуци, така и месо. С разтопено масло ястията са много вкусни и по-ароматни, с богат кремообразен вкус.

2. Разтопеното масло топи килограмите

Знае се, че разтопеното масло съдържа мастна киселина, която е 8% по-малко наситена от другите животински мазнини. Това улеснява лесното усвояване на продукта от тялото. По време на готвене от маслото е напълно премахнат комплексния протеин – казеин. Това е вещество, което негативно влияе върху  увеличаването на холестерола  в кръвта.

Също така в разтопеното масло се съдържат полезните  антиоксиданти  витамини А и Е. Те предотвратяват окисляването на липидите. Добра превенция са на атеросклерозата  и подобряват процеса на изгаряне на мазнините. Освен това, в разтопеното масло се съдържа  линолова киселина , която е толкова необходима за доброто състояние на тъканите.

3. Използва се като естествен  лаксатив

За да направите това, в чаша  горещо мляко  сложете 2 супени лъжици разтопено масло. Получава се една естествена напитка с приятен и лечебен вкус. Може да я дадете дори на деца, които имат затегнат стомах.

4. Повишава ефективността на мехлемите и балсамите

За тази цел е необходимо да смесите малко количество разтопено масло с лекарството и да се приложи върху засегнатата област.ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO