Нараняване на китката може да се случи по няколко причини, като например инфекции, кисти, счупена кост, възпаление, тумори и други. Ако имате подуване на китката трябва незабавно да отидете на лекар.
Ето само някои от причините за нараняванията на китката: 

Синдром на дьо Кервен
Заболяване, което се характеризира с възпаление на сухожилието, контролиращо движенията на палеца. Страданието се наблюдава най-често при жените. Водещ симптом е болката и слабост при движенията на палеца. Възможно е да се наблюдава повишена чувствителност и подуване в областта на палеца.

И това е интересно - Д-р Павел Краевски: Изтръпването на крайници може да се дължи на диабет - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Ганглионова киста
Представляват кистични образувания, изпълнени с желеподобна материя и разположени по хода на сухожилия или в съседство със стави, като най-често се случва на и около сухожилията и ставите на ръцете и краката.

Липоми
Това са доброкачествени туморни образувания, които се състоят от мастна тъкан. Те също правят ръцете много чувствителни.

Теносиновит /тендовагинит/
Теносиновит е сериозно заболяване на обвивката на сухожилията (обвивка заобикаляща сухожилие). Болестта може да бъде последица от проникване на бактерии от съседни гнойни огнища, от нараняване, от продължителна травма и от пренапрежение на сухожилията.

Човешката ръка е сложен и деликатен инструмент, който постоянно е изложен на неблагоприятни ефекти, като нараняване, претоварване, увреждане или инфекции. Когато става въпрос за лечение на тези състояния, някои от тях изискват и е възможно да се повлияят от лекарства, но за останалата част пациентът трябва да се подложи на операция. За това посетете вашия лекар, който ще извърши нужните изследвания за поставянето на точна диагноза и назначаване на съответното лечение.