Един от водещите специалисти по медицинска онкология в България е д-р Росица Кръстева. Тя е член на Европейското дружество по медицинска онкология (ESMO), Българския лекарски съюз, Българската асоциация по медицинска онкология (БАМО), Европейската общност по лъчелечение (ESTRO), Балканския съюз по онкология. Избрана е за първия председател на Клуб “Млад онколог”. 
В днешния брой на в. “Доктор” ще обсъдим какви са основните провокиращи фактори за рака на белия дроб; в какво се изразява т.нар. таргетна терапия и дали е подходяща за всички пациенти с тази диагноза; що е то персонализирана медицина и защо е толкова важно хората да бъдат информирани за новостите в лечението на белодробния рак.   

- Д-р Кръстева, моля ви накратко да припомним характерното за рака на белия дроб - причини, рискови фактори, симптоми.
- Винаги съм казвала, че тютюнопушенето е един от най-сериозните рискови фактори за рак на белия дроб. Както и за много други тежки заболявания. 

Среща ли се при непушачи ракът на белия дроб, кои са съвременните методи за лечение на белодробен рак и в какво се изразява т.нар. персонализирана медицина четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to