Много хора, особено жените, се питат как да запазят младостта си? Какво трябва да направят, за да изглеждат млади възможно най-дълго време? Как да премахнат бръчките? 

Може би някои от вас си мислят, че това не ги засяга в момента или ще се появи като проблем след години, че не си заслужава отсега да се притесняват...

Няма и да забележите как ще отлети времето, а вие вече няма да сте същата, както преди година.

Какво всъщност трябва да направим, за да останем по-дълго млади, здрави и красиви? Водеща роля в това имат следните фактори:

• балансирана диета с екологично чисти продукти, без излишни калории
• достатъчна продължителност и дълбочина на съня
• редовен сексуален живот
• ежедневни упражнения
• спазване на хигиена на тялото, непрекъсната грижа за кожата
• подходяща почивка след пренатоварения работен ден
• отказ от вредните навици, умение да разнообразите семейната си почивка (включително промяна на обстановката)

Една от най-известните диетоложки в Лондон, Наташа Корет, смята, че основният фактор по въпроса за запазване на младостта - както външната, така и вътрешната, е начинът на хранене. И за да бъдем по-точни - киселинно-алкалния баланс.

Не вярвате ли? Погледнете най-важния клиент на д-р Корет - Виктория Бекъм. Тя вече е на 42 години. 

Какво предлага д-р Корет?
“Когато ме питат за основните ползи от моята “диета”, казвам: увеличава се производството на собствен колаген в кожата, намаляват или изчезват възпалителните процеси в нея. Тя задържа влагата по-добре, подобрява се защитната й функция, бръчките стават по-малко забележими и нови няма да се появяват много дълго време. Това означава, че вие не само ще отслабнете, но и ще изглеждате по-млади.”

Принципни правила в системата на д-р Корет:
В основата на системата за хранене на д-р Корет е принципът за разделянето на продуктите на алкални и киселинни. За да не изпадаме в твърде много медицински подробности, просто обобщаваме: алкалните са добрите, киселинните - лошите.

Това е изучено, доказано и тествано в много клинични проучвания, които се обединяват от един общ извод: оптималният рН баланс на човешкия храносмилателен тракт е 7.4, т.е. алкален. За неутрални се смятат стойностите - 5.5, а всичко останало, което е с по-малка стойност, за кисела среда.

Кои са алкалните и киселите храни и как се прилага системата на д-р Корет четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to