Тази рецепта е открита от експедицията на ЮНЕСКО през 1971 г. в манастирите в Тибет. Написана е на глинени плочки през 5-и век пр.н.е., а сега е преведена на всички езици по света.

Ето съставките на древната рецепта:
• 100 грама лайка
• 100 г жълт кантарион
• 100 г безсмъртниче
• 100 г брезови пъпки

Смелете всички билки в кафемелачка и ги изсипете в емайлиран съд. Вечер взимайте по една супена лъжица от тази смес и я заливайте с 0.5 литра вода (вряла), оставете билките да се запарят 20 минути, след това прецедете през парченце памучен плат (не през тензух или марля). Налейте в чаша горещата смес и разтворете в нея 1 чаена лъжичка мед. Пийте я след вечеря, като след това не трябва да се пие, нито да се яде.

А какво да направите на сутринта вижте в най-полезния сайт Zdrave.to.