Актрисата Гуинет Полтроу никога не е скривала от феновете си навиците, благодарение на които поддържа формата си. В началото на годината тя публикува своя 5-дневен детокс хранителен план в своя сайт Goop.com, който е разработен съвместно с диетолозите, с които работи Гуинет.
Диетата за 2017-та е разпределена в 5 дни, пише Elle. Максималното време за приготвяне на всяко от ястията е20 минути. По време на диетата се изключва консумацията на глутен, кафе, алкохол, захар, червено месо и още редица продукти.

Всяка сутрин започвайте деня си с топла вода с изцеден лимон, след което може да добавите към закуската си растително мляко. Трябва да се храните 4 пъти на ден.

МЕНЮ ЗА 5-ДНЕВЕН ДЕТОКС

ПОНЕДЕЛНИК

Овесена каша с ябълки и канела
Зеленчукова салата с варено пиле и фъстъчено масло
Мюсли бар
Чили конкарне с пуешко и със сладки картофи
 

ВТОРНИК

Пилешки бульон с яйце
Чили конкарне с пуешко и със сладки картофи
Шепа сурови ядки с една ябълка
Леща със сьомга и цикория на скара
 
СРЯДА

Оризов хляб с половин авокадо и варено яйце
Супа от леща
Мюсли бар
Супа от пилеи зеле
 

ЧЕТВЪРТЪК

Овесена каша с ябълки и канела
Лека версия на салата Нисоаз
Оризов хляб с авокадо и морска сол
Тайска салата Лаапи запечен сладък картоф с мисо паста
 
ПЕТЪК

Пилешки бульон с яйце
Зеленчукови рула със сладък картоф и сос мисо
Мюсли бар
Пържен ориз по тайландски
В едно от последните си интервюта Гуинет Полтроу признава, че понякога се отклонява от собствените си принципи на здравословно хранене и си позволява вредна храна. „Не вярвам в това, че трябва да се изключват напълно някои храни от менюто. Вярвам в насладата от живота“, споделя актрисата. Според думите й именно балансът помага да съхрани фигурата си и да се чувства щастлива.