Преди няколко месеца отидох при зъболекаря със следния проблем: венците ми се отпуснаха и разголиха шийката на зъбите. Оказа се, че причините за това заболяване са няколко: захапка, липса на витамин С, агресивна грижа за зъбите, еднообразна храна, лошо избрана пломба, твърда четка или неподходяща паста за зъби.

оголени венци

Плакнах устата си със скъпи средства, които ми предписа моят лекар, но без резултат. В отчаянието си реших да се обърна към традиционната медицина. Споделям рецептите, които ми помогнаха реално:

Лечение на венците в домашни условия

НАРОДНИ СЪВЕТИ

 1. Млади листа от растения
  Липсата на витамини през пролетта - нещо нормално. Нашите венците страдат от нея почти на първо място. За набавяне на необходимите вещества, дъвчете или жабуркайте, а също така пийте отвари от листата на растения като бреза, бор, липа, коприва, киселец, както и приготвяйте салата от млади листа от глухарче или кресон.

  оголени венци

 2. Слънчогледово олио

  Венците ви ще ви благодарят, ако прилагате тези трикове. Изплакнете устата си или просто подръжте в уста слънчогледово олио 2 пъти на ден в продължение на 6 месеца.
 3. Иглолистна отвара
  Много полезно средство - може да се пие като чай. Изсипете в 1.5 литра вода 5 ч.л. борови иглички, 2 супени лъжици натрошени шипки и 1 супена лъжица ситно нарязани лучени кори. Оставете сместа да заври и варете още 5 минути. Това е ежедневната доза, а отварата трябва да се консумира в продължение на 2 седмици.
 4. Тинктура от прополис
  Вземат се 25 г пчелен клей, смила се и се слага в бутилка, изработена от тъмно стъкло. Залива се с 10 мл спирт или 150 мл качествена водка. Бърка се, докато прополисът се разтвори напълно. След това се добавят 50 грама сухи листа от звъника. Оставя се да се настои в продължение на 15 дни, от време на време се бърка и когато тинктурата е готова, се прецежда.

  С тинктурата от прополис се прави изплакване на устната кухина. Понеже е концентрирана, преди употреба трябва да се разтворят 30 капки тинктура в 0,5 чаши вода и след това да се жабурка устата. Желателно е тази процедура да се прави 4 пъти на ден.

  лечение на венците

 5. Масаж
  Ежедневно масажиране на венците след измиване на зъбите. Малко количество паста за зъби се слага върху палеца и показалеца. С кръгови движения се прави масаж от центъра на челюстта, като пръстите се движат встрани един от друг. Продължителността на масажа е 5 минути. След това можете да изплакнете устата си с отвара от лайка.

Вашите зъби и венци ще бъдат здрави благодарение на тези достъпни методи! Опитайте и ще видите невероятните резултати.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO