Отдавна е известно, че ултра-преработените храни с високо съдържание на захар, натрий, наситени мазнини и химикали могат да причинят затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания.
 
Според проучване, проведено от френски и бразилски учени консумацията на ултра-преработените храни увеличава риска от карцином с 12% и рак на гърдата с 11%. Какво представлява ултра-преработената храна?

Това са продукти за масово потребление: Хляб и хлебни изделия, газирани напитки, солени и сладки закуски, инстантни супи, пасти и т.н.

В първата част от статията днес ще ви представим 5 от 10-те продукта, които значително увеличават риска от рак. И за да избегнете появата на това заболяване, е по-добре да ги изключите от вашата диета. 

Продуктите, които трябва да избягвате, четете на Zdrave.to