Изненада! Пълнозърнестият хляб може да е вреден, ето кога
Сред основните проблеми на българите той посочи малката консумация на мляко и прекалената употреба на сол.
„България е на последно място по консумация на прясно мляко в ЕС. Недостатъчно се консумира и нашето кисело мляко. Имаме около 60-70 мл прясно мляко на глава от населението. В Дания и Холандия, където пият по литър-литър и половина на ден или в Щатите, това е много и вредно, но пък при нас е много малко“, каза доц. Ханджиев.
„Средностатистическият българин консумира два пъти и половина повече сол, отколкото е необходимо. Лошото нещо е, че той започва да соли, преди да вкуси ястието“, допълни още специалистът.
Източник: "Дарик"
Последвайте ни
0 Коментара: