Учени от Германия стигнали до заключението, че рискът от смърт при коронавирус е свързан с особеностите на хранене - консумирането на някои продукти влияе на леталността при заболяването  COVID-19. Изследователите демонстрират такава връзка, като дават примери от различни страни. 

Тези хора не трябва да консумират кисело зеле

Група медици от клиника на авторитетен университет в Берлин определила, че сред европейските държави с най-ниски показатели за смърт от коронавирус се подреждат Германия, Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Финландия - при тях смъртността не превишава 4%. Специалистите предполагат, че за по-ниската леталност от коронавирус в тези страни са спомогнали характерните особености на хранене. 

Коя храна понижава риска от смърт при коронавирус четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.