Животът на Сяо е бил доста труден - кожата ѝ започнала да увисва по цялото тяло, когато тя била само на една годинка. 


Момичето расло и започнало да разбира, че е различно от другите деца. То не могло спокойно да се гледа в огледалото, а постоянните нападки на съучениците също не помагали.  

"Никой не иска да си играе с мен. Единствените, които се разхождат с мен, това са гълъбите. Те не ми казват, че съм грозна", споделя Сяо Фен.


Но наскоро животът на тийнейджърката се променя кардинално. Благодарение на дарения тя успява да събере средства, с които да се подложи на операция и да си закупи необходимите медикаменти.  


Операцията се състояла в края на декември 2019 година. Продължила е седем часа, съобщават хирурзите. По-рано бе съобщена информация, че Сяо страда от прогерия - едно от най-редките генетични заболявания, които предизвикват преждевременно стареене на кожата и понякога дори на вътрешните органи. 

На китайката обаче провървяло - измененията засегнали само външния ѝ вид. 

По време на операцията лекарите махнали седем сантиметра излишна кожа, променили носа, веждите и устата на момичето. Резултатите от работата били представени на пресконференция в Шенян, столицата на провинция Ляонин.

Щастливите родители на момичето също имали възможност да говорят. 

Майката на Сяо не могла да удържи сълзите си - тя сама страда от това генетично заболяване, затова прекрасно разбира с какви неприятности можеше да се сблъска в бъдеще дъщеря ѝ. Баща ѝ изрази надежда, че занапред детето му ще бъде само щастливо.  

"Днес е най-щастливият ден на моята дъщеря. В нощта след операцията аз най-накрая спах спокойно, все пак вярвам, че лекарите са излекували Сяо Фен и са ѝ дали шанс за щастлив живот и нормално образование", казва Ван Хонг. 

В момента Сяо продължава да се възстановява след операцията, но се надява да успее да се прибере у дома за китайската Нова година (25 януари), пише в. "Дейли Стар". 

Превод и редакция: БЛИЦ