Смъртоносният китайски вирус хвърли света в смут. В социалните мрежи се появи видео, което показа как хората падат полумъртви, покосени от коронавируса.

Кадрите, паникьосали всички, показват как мъж се е свлякъл в несвяст в болницата в град Ухан, откъдето се твърди, че е плъзнала страшната зараза.
  Малко след това се появиха подобни кадри, заснети и на улицата в града.

Междувременно стана ясно, че китайският град Ухан планира да построи за възможно най-кратко време нова болница с хиляда легла, в която да бъдат настанени и лекувани заразените с новия коронавирус.


За целта са мобилизирани множество машини, за да е готова тя до началото на следващата седмица, според местните медии.

БЛИЦ припомня, че по информацията на правителството в Пекин, починалите от вируса са 26 души, а регистрираните случаи на заразени с него са над 800.

Междувременно Световната здравна организация заяви, че става дума за извънредно положение, но само в Китай, и още е рано да се говори за глобална епидемия.
  Повечето случаи са регистрирани в град Ухан, където е и огнището на вируса. 

БЛИЦ припомня, че вече се появи версия за това как е тръгнала заразатаНовата болница ще бъде построена около почивен комплекс в предградията на града, който първоначално е бил предвиден да подслонява местните работници. Според местната преса тя трябва да разполага с около хиляда легла, след като бъде завършена.

За целта ще бъдат използвани близо 50 багера и булдозера, като болницата трябва да бъде завършена до понеделник, 27 януари.

Според информацията работниците ще строят ден и нощ, за да бъде завършена сградата възможно най-бързо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!