Кимчи е традиционен микс от ферментирали зеленчуци, които са опора на корейската кухня. Изследователите започват да откриват ползите за здравето от тази хранителна и здравословна храна. Кимчи се произвежда от ферментиращи зеленчуци като зеле, чесън, лук, джинджифил, червен пипер и още с пробиотични бактерии.

Тази храна е с малко калории и мазнини, но въпреки това доста хранителна. Известно е, че кимчи съдържа много витамин С и бета-каротин. Една порция има много необходими минерали, фибри и фитохимикали.  Известно е, че кимчи съдържа много пробиотици, важни за доброто здраве на стомаха. Изследователите сравняват кимчи с киселото мляко, като заявяват, че тази храна може да се счита за зеленчукова пробиотична суперсила.

Още какво благоприятно действие оказва кимчи на организма ви и от какви болести ви пази, четете в най-полезния сайт Zdrave.to