Киселините в стомаха са бич за всеки, но ето какво да направите!
Постоянно ме мъчеха киселини без значение какво хапвах, но след като започнах да прилагам това за 15 дни се оправих
И това е интересно - 10 "здравословни" навика, от които няма никаква полза - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to
Тайната на успеха е спазвате плана в рамките на две седмици. Следвайте нашите съвети и ще видите, че след две седмици ще се чувствате доста по-добре.
Първото нещо, което е необходимо да направите е да се елиминират напълно от менюто всички храни, които повишават киселинността на стомаха. Те са:
-захар и подсладители с висок интензитет
-рафинирано брашно
-готварска сол
-мляко и млечни продукти
-червено месо и колбаси
-пържени храни и хидрогенирани мазнини
-алкохолни и безалкохолни напитки
-кафе, шоколад и Coca-Cola
Други фактори, които трябва да се избягват! Важно е да се обърне внимание не само на продуктите, които ядем, но и на лоши навици, които увеличават стомашната киселинност:
-дим от цигари
-стрес
-лекарства
-недобре сдъвкана храна
-преяждане
-смесването на различни видове храни, или прием на плодове по време на обяд
Целта на тази 15-дневна диета е да неутрализира киселинността на стомашния сок по естествен начин, без да се вземат лекарства, които променят стомашното киселинно-алкалното равновесие.
За да направите това, дайте предимство на алкалните продукти като:
Лимон: отлично неутрализира стомашната киселина
Бяла глина: естествен антиацид.
Суров картоф сок със зехтин: древен лек за борба с киселинност и лечение на стомашни язви.
Стевия: естествен подсладител и алкален агент.
Сурови бадеми: минимално окисляват тялото ни.
Авокадо: естествено алкално средство.
Зелен чай: противовъзпалително средство, антиацид.
Морска сол: алкализира тялото.
През следващите 15 дни яжте според този план:
На гладно
Изпийте чаша прясно изцеден сок от картоф, смесен с пълна супена лъжица студено пресован зехтин (15 мл).
Закуска
След 20 минути – зелен шейк за закуска.
Последвайте ни
0 Коментара: