Доц. д-р Десислава Богданова завършва Медицински университет - София през 1992 г., с придобита специалност по неврология през 1999 г.

Това ли е истинската причина за мигрената?

Доцент е по неврология към Медицински университет - София и началник на Клиниката по нервни болести за невродегенеративни и периферно-нервни заболявания в Университетска болница “Св. Наум”. Член е на Българското дружество по двигателни нарушения, на Българското дружество по главоболие, на Българското научно дружество по ЕЕГ, ЕМГ и клинична неврофизиология, на Академията на науките на Ню Йорк. Секретар е на Българското дружество по неврология и на Българската асоциация по клинична ЕМГ и ЕП. 

Научните й интереси са основно в областта на двигателни разстройства, Паркинсонова болест, болка, главоболие и клинична неврофизиология.

Има над 52 публикации в областта на двигателните разстройства, Паркинсоновата болест, мозъчносъдовата болест, болката, главоболието и електрофизиологията в български и международни научни списания.

Колко вода трябва да пием на ден, за да не прекалим с хидратирането

През 2002 г. е отличена с награда за млад учен “Академик д-р Асен Хаджиолов” за високи постижения в научноизследователската и преподавателската дейност на Медицински факултет - София, а през 2004 г. получава Награда Kauchtschischvili на Fondazione Cirna - Център за научни разработки в неврологията, Италия.

Кое главоболие според специалиста е опасно, четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.