Консултантка по храненето показа какво да си приготвим, за да преборим пролетната умора
За смутито Данаилова беше приготвила магданоз, копър, пшенична трева, коприва и лапад и екзотични плодове. Тя първо изцеди фреш от зеленолистните, с който да се миксира смутито.
"Моята препоръка е да се възползваме от свежите зеленчуци, които в момента излизат на пазара - пресен спанак, коприва, киселец, лапад", каза Данаилова в студиото на Симеон Белев.
След това нутриционистът изчисти парче ананас и го нарязва на кубчета, поставя го заедно със спанака (в цялото му състояние) и с мандарина в блендера. Към тях се добавя манго и лайм - без кората. Основата на смутито е вода от кокосов орех, може да се добави и част от "месото" на самия орех. Накрая смества се обогатява с годжи бери и бяла черница. Добавя се кашу и сурово какао, както и кълнове от броколи.
Яна Данаилова добави и енергийни супер миксове, които сама приготвя, съдържащи пчелен прашец, канела и водорасли в съвсем малки количества.
Накрая зеленолистният фреш се изсипва заедно с плодовата смес в блендера и се смила, след което изсипва в подходящи за смути чаши и се консумира.
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO
Последвайте ни
0 Коментара: