Масло, натурално и по възможност студенопресовано – какво по-добро за здравето! Прочистване с масло е древен начин, използван от Аюрведа, за детоксикация на устната кухина. Чистите масла действат като агенти, които убиват вредните бактерии от устата, зъбите, венците, езика и гърлото дори.
В тази статия ще ви помогнем да овладеете лесна и ефективна техника за почистване на тялото с помощта на масло. От нея ще разберете как това ще подобри здравето ви.

Прочетете, запомнете и обещайте да направите нещо за своето здраве още утре. Имате нужда само от един естествен продукт и минимални усилия!

И това е интересно - Грип? Вместо антибиотици, вземете етерични масла! - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Какво се случва в устата, когато маслото стига до там? То се смесва със слюнката, която от интензивното жабуркане става мека бяла течност. Липидите, които се намират в маслото започват да издърпват токсините от слюнката. Тази течност минава през зъбите, венците и езика. И колкото повече токсини издърпва, толкова повече набъбва сместа от масло и слюнка.

След като маслото промени своята консистенция, това значи, че процеса на прочистване е завършил, и сместа може да бъде изплюта.

Липидит е, които се намират в маслото, са бариера срещу вредните бактерии, които се събират около езика, зъбите и венците. Растителното масло е естествен емулгатор, който действа като сапун в устата. Когато се използва масло за почистване на устната кухина, рискът от гъбични инфекции се намалява до нула, поддържа се и лимфната система. В резултат на това вътрешните органи започват да работят по-добре.

Почистване на устната кухина с масло – кои са ползите, които ще усетите почти веднага?
– Укрепване на зъбите и венците
– Предотвратяване на лошия дъх
– Венците спират да кървят
– Устните, устната кухина и фаринкса няма да са сухи
– Засилване на челюстните стави

Ползата от прочистването не е само за устата. Както показва практиката, тази техника за детоксикация действа общо тонизиращо на целия организъм. Лимфната система е допълнително защитена от органичните вещества, съдържащи се в маслата.

Общи ползи за организма от прочистване със сусамово масло 
– Изчезва главоболието, което често е причинено от отравяне на организма
– Коригира се хормоналния дисбаланс
– Намаляват различни възпалителни процеси
– Стомашно-чревна система работи като по часовник
– Симптомите на бронхит се отстраняват чрез омекотяване на лигавицата
– Бъбреците започват да функционират по-добре
– Безсънието се оттегля
– Прочиства се черния дроб
– Намалява усещането за болка при различни заболявания

Сусамовото масло е мощен антиоксидант. То съдържа витамин Е и висока концентрация на полиненаситени мастни киселини. Лошия холестерол може лесно да се отстрани от тези антиоксиданти, които носят голяма полза за здравето.

След 45 дни редовно жабуркане със сусамово масло вредните бактерии ще изчезнат напълно от устата ви, обещават от zajenata.bg