Зофия Шчербак е от Варшава, Полша, по професия е икономист, по призвание – лечител. В практиката си като лечител, Шчербак установява активно и ползотворно взаимодействие с лекари от класическата медицина. Подобряването на състоянието на всеки пациент е потвърдено с медицинска документация. Към момента, тя е единственият лечител у нас, който притежава „Патент“ за дарбата си, регистриран официално в патентното ведомство у нас и официално има разрешение от Министъра на здравеопазването за лечение по алтернативен метод.
В хуманната си дейност, Зофия Шчербак се сблъсква с много тежки случаи.

В този период от време, лечителката Зофия Шчербак се профилира и се занимава предимно с деца с генетични заболявания, хормонални нарушения /автоимунно заболяване на „Хашимото“, Базедова болест, възли на матката, миоми и кисти на яйчниците, аденоми на хипофизата/, стерилитет, проблеми със слуха, проблеми с двигателно-опорния апарат и други тежки генетични заболявания. Особено важно е да се подчертае, че в случай на прилагано лечение на раково болни хора със злокачествен тумор – чрез лечение с химио- и лъчетерапия – тя не поема ангажимент за лечение.

Кредото на Зофия Шчербак е, че когато един лечител работи под контрол на медицинско лице, може да се види какви заболявания лекува той, какъв ефект и най-вече какъв резултат има от неговото лечение. Целта е да се отсеят истински доказалите се лечители от екстрасенсите, които развалят магии или лекуват от разстояние, чрез импулсни телефони.

Всеки лечител би трябвало да подпише договор с лекар, като самият лечител би трябвало да избере лекаря.
Зофия Шчербак има също така идея, лицата, които са доказали себе си като лечители, независимо дали имат медицинско образование или са с доказани резултати от лечение на пациенти, да бъдат обединени в „Национален център за нетрадиционна медицина“ където да се документира медицински тяхната дейност, но също под лекарски контрол.

За последните два случая на излекувани пациенти, зад които с имената си застават Мажд Алгафари и Даниела Христова, четете в най-полезния сайт Zdrave.to