Човешкото тяло е една перфектно действаща машина, която освен с прецизния си механизъм, е снабдена и с изумително развит разум. Учудващо е колко неща може да прави нашето тяло.
Праг на болката

Вероятно сте чували за праг на болката. Той показва колко силна болка бихте могли да понесете, преди да започнете да крещите и плачете. Всяко човешко тяло има праг на болка, който всъщност е връзка в мозъка ви, защото вашият мозък може да включва и да изключва вашите рецептори за болка. Има много случаи с хора, които са пострадали и са със счупени кости, но не чувстват болка.

Езикът си има отпечатък

Всички знаете, че имате уникален пръстов отпечатък. Но повечето хора не знаят, че отпечатъкът на езика също е уникален за всеки човек. Отпечатъкът на езика се състои от гъсти и криви подутини и има теории, че скоро пръстовият отпечатък може да бъде заменен с такъв от езика.

Краката продължават да растат

Когато човешкото тяло остарява обикновено се смалява, но това не важи за краката ви. Учените са доказали, че след като краката на детето пораснат, в зрялата му възраст спират да растат. Но когато човек остарее, краката му пак започват да растат. Причина за това са сухожилията и ставните връзки, които свързват всички тънки кости на стъпалото. Те остаряват и губят еластичността си. Сводовете на стъпалата стават по-широки и по-плоски. Учените също са доказали и това, че краката на хората, които спортуват повече в младостта си, растат повече, когато остареят.

С възрастта оглупяваме

Когато повечето хора остареят, оглупяват. И това е така, защото с възрастта всеки ден ние губим около 11 000 мозъчни клетки. Затова повечето хора започват да забравят, когато остореят.

Да плачеш е полезно

Когато са наранени физически или емоционално, повечето хора плачат. Най-често обаче мъжете се смущават от сълзите си, когато са наранени, тъй като това ги кара да се чувстват слаби.
Повечето хора обаче не знаят, че всъщност е хубаво да плачем, защото сълзите намаляват щетите от емоционалното нараняване, премахват стреса и карат мозъка да си почине и да освободи хормона ендорфин - хормоно на щастието.