Каква е тайната на трайната красота и дълголетие на крехките японки? Разбира се, в кухнята - прясна, истинска, заредена с положителна енергия! Храната в Япония е изкуство, което позволява на младите дами да не следват диети и винаги да изглеждат перфектно. 

Тези принципи правят японската храна една от най-здравословните в света.

Как да бъдем слаби

Балансирано хранене
Диетата в Япония е изключително богата и балансирана. Липсата на високо калорична и нездравословна храна се отразява на здравето и външния вид на японките по фантастичен начин! Свежест и сезонност - основни критерии при избора на съставки за приготвяне на храна. Японците предпочитат морски дарове, прясно уловена от океана, ориз, соя, зеленчуци от градината и плодове.

Ориз, ориз и ориз отново! 
Безценните бели зърна - незаменим спътник на всяка японка и задължително присъства в кухнята. Да, това е истината за Япония - Непрекъснат празник на ориза! Оризът е почти без сол и холестерол. Това е високо въглехидратна храна - основа, чрез която японките бият всички рекорди за дълголетие и красота.

Закуската - основното хранене в Япония - най-богата и хранителна за деня. Обикновено закуската включва парче риба, ориз, супа мисо с тофу, бъркани яйца и чаша зелен чай. Не вредните кифли и палачинки. Ето ги и тях - тънка талия и страхотна чувтсвеност!

Технология на храните
Доналд Ричи веднъж казва: "Невероятно свежата японска кухня привлича вниманието като шепот сред виковете. Автентичен вид и вкус на храната. Тя е почти сурова, нищо не се подготвя за твърде дълго. Насладете се на естествения вкус на тези продукти. " Наистина, технологията на храните в Япония е много различна от европейската. Тук храната е на пара, варена, задушена с минимално добавяне на масло и подправки. Тези тънкости позволяват да се запази храната лека, истинска, не вреди на храносмилателните органи.

Култура на храненето
Храненето в Япония - един истински ритуал. Малки части от прости, но невероятно красиви чинии, които никога не са пълни догоре, храната се нарязва на малки парчета, всички свежа и естествена ...

В тази простота се крие нещо невероятно! По време на хранене, предлагат автентичен вид и вкус на продуктите. Храната е това, както тя е създадена от самата природа.

Десерт
японските десерти изглеждат странно за много европейци - не сладка, ниско калорична, прясна храна без заквасена сметана и чаша захар. Какво да кажа, дори и сладоледът тук успяват да направят от ориз! И с право. Излишно е да поглъщате огромно количество бисквити и сладки бонбони.

Всичко това, без съмнение, е чудесно, но ние не сме в Япония. Независимо от това, културата на хранене и качеството на храната - нещо, към което да се стремим всеки ден. В крайна сметка, по-здравословно и балансирано хранене е в основата на ненадминатият външен вид и добро здраве!

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO