Неочаквано! Лукът има много полезни и нужни на организма ни вещества, но ето кога ни вреди
В популярно международно издание експерти информират, че е крайно опасно да употребяваме изчистен лук, който преди това известно време е престоял в хладилника или в кухненския шкаф. “Пресният лук трябва да се употребява веднага след като бъде изчистен от люспите. Колкото по-дълго време изчистената и разрязана глава лук се намира на открито, на въздух, толкова повече бактерии тя попива. След 2-3 дни такъв зеленчук се превръща в истинска инфекциозна бомба и нищо освен вреда няма да ви донесе”, предупреждават експерти по здравословно хранене.
Още за негативното влияние на пресния лук върху организма четете в най-полезния сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: