Присъдата на сланината беше произнесена през 1960 г., когато в САЩ обявиха война на холестерола, защото тя се  приемаше като основен източник на животински мазнини.

Диетолозите ни лъгаха 50 г., че сланината и яйцата са вредни

През 1995 г. обаче, когато сланината беше изцяло изтласкана от маргарините с трансмазнини, изведнъж стана ясно, че няма нищо по-опасно от тези трансмазнини.

Именно те стимулират развитието на атеросклероза, инфаркти, инсулти и някои видове рак. И тогава сякаш настъпи време за реабилитация на сланината.

Но не се случи точно така, защото глобалните хранителни компании, които отначало “убиха” сланината, а след това поставиха света на трансмазнини, в крайна сметка откриха алтернатива - евтиното палмово масло. 

Какви са ползите от сланината може да научите на Zdrave.to