Още едно дете бе диагностицирано с коронавирус у нас. То е дошло на ски ваканция от Англия в Банско. Децата не проявяват особени симптоми и влошаване при заразата, но въпреки това е важно да ги пазим.

"Разбираемо родителите са притеснени най-вече за децата си, но в днешния момент осъзнават, че е много важно да ограничат контактите. Те търсят разговора с мен, защото добрата дума на успокояващ лекар е от изключително значение", коментира педиатърът д-р Сашка Порязова в "България сутрин".

Тя призова родителите да използват методите на телемедицината за консултация с лекар с цел да се намали риска от разпространяване на заразата.


Шокиран читател на БЛИЦ разкри с колко скочи само за 2 дни цената на кг лимони

По думите ѝ децата са такива, че искат разнообразие - да излязат на разходка, да се съберат с други деца, което за съжаление трябва да се ограничи.

"Епидемиологичната обстановка е много сложна. Все още върлува и грип Б, има и риновируси, за щастие алергиите не са настъпили масово. В момента основно са инфекциите", поясни педиатърът пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Сашка Порязова обясни, че в България режимът е по-лек, така че можем да изкарваме децата си, но да се стремим да го правим в пълна изолация, като трябва те да бъдат с маски, с ръкавици, а след излизането да перем или проветряваме дрехите им.