Един от най-полезните и известни здравословни навици, който можете да практикувате, е започване на деня с пиене на чаша вода с лимон. Нейните полезни качества са наистина много - освен че е антиоксидант, лимоновият сок е богат на витамини B и C, въглехидрати и калий. Благодарение на редовната консумация на тази напитка ще подсилите имунната система, ще намалите апетита си, ще подобрите храносмилателната система и ще подпомогнете PH баланса в организма, пише az-jenata.bg.
Освен всички тези изброени ползи водата с лимон може да е чудесен помощник при лечението и овладяването на редица неприятни здравословни проблеми. Вижте кои са те:

При акне

С честата консумация на вода с лимон ще бъдете в състояние да редуцирате и окажете превенция на този проблем. 

При камъни в бъбреците

Лимоновият сок е богат на калий. Той оказва превенция срещу образуването на оксалати, тъй като калият е минерал, който повишава нивата на цитрат в урината.

Нов напредък в борбата с рака отбелязаха в САЩ

Отслабена имунна система

Чрез тази напитка ще можете да подсилите имунната система, за да може тя да реагира и елиминира патогените. Лимоновият сок подсилва функцията на лимфите.

Намалява апетита

Водата с лимон помага да се регулира нивото на кръвна захар заради богатото съдържание на ценни витамини. Освен това в лимоните се съдържат фибри, които спомагат да се контролира гладът. 

При болка в жлъчката

Ако изпитвате често подобен дискомфорт, опитайте да го намалите като по време на хранене консумирате и вода с лимон. Напитката ще успокои неприятните усещания.

Мускулните крампи създават повече проблеми в жегите

Успокоява мускулите след тренировка

Пийте вода с лимон след тежка физическа тренировка. Тя ще успокои дискомфорта и болката от натоварването.

Възпаление

Благодарение на своите антивъзпалителни свойства лимонът е добре да се използва за неутрализиране на киселинността в организма.