Проф. д-р Иван Груев, д.м.н., завежда звено по функционална диагностика към Клиниката по кардиология в Транспортна болница “Цар Борис III”, София. Приема пациенти и в Медицински център “Градска кардиология”. Завършва две специалности - вътрешни болести и кардиология в МУ-София. 

Защитава докторска степен за ролята на хроничното възпаление при развитието на атеросклероза, доцентура, професатура и сертификат за експертно ниво по ехокардиография. Има над 100 публикации в научни списания, 30 от тях в чужбина, 17 рецензии за Списание “Българска кардиология” и 15 за Списание  “ESC Heart Failure”. 

Алкохолът и кафето удвояват риска от сърдечна аритмия

Членува в Дружеството на кардиолозите в България, Българската лига по хипертония, Работната група по профилактика на сърдечносъдови заболявания. Член е на медицинската комисия на Българския футболен съюз. Участва и в редица европейски организации по кардиология.

Разговаряме с проф. д-р Иван Груев по повод едно от най-честите и сериозни заболявания на сърцето - исхемичната болест или аритмия. Специалистът дава редица полезни съвети за ефективна диагностика и лечение на заболяването.

Кои са факторите, които удвояват риска от сърдечна аритмия четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.