Прахообразен спрей за нос с растителен произход може да се окаже ключов фактор в борбата с коронавируса. Той изпълнява ролята на защитен филм вътре в носа и изолира носната лигавица от вирусните частици, като в същото време ги деактивира.

Иновативният спрей Nasaleze Cold & Flu Blocker е създаден от английски учени преди години и има множество клинични изпитвания срещу различни групи вируси.

Резултатите от ново ин-витро клинично изпитване показват сериозен потенциал на Nasaleze Cold & Flu Blocker и в битката срещу коронавирус!

В първата част от изпитването, човешки диплоидни клетки са били третирани с Nasaleze преди инфектирането им с големи и малки дози коронавирус. Във втората част на изпитването клетките са били инфектирани с големи и малки дози коронавирус преди третирането с Nasaleze. Вирусната активност в клетките е измервана на 48, 72 и 112 часови интервали след заразяването.
 

Резултатите и от двата различни етапа на изпитването показват драстично редуциране на вирусния титър при третираните с Nasaleze клетки, спрямо контролните такива.

Тези резултати показват възможната ключова роля на Nasaleze не само като превенция, но и при третирането на вече започнало разболяване с коронавирус.

Как действа?
Всяко впръскване от Nasaleze Cold & Flu Blocker създава защитен филм върху носната лигавица, който “улавя” и деактивира вирусните частици и не им позволява да направят контакт с нея. Едно впръскване осигурява 6 часова защитна бариера.
 

Освен за превенция, спреят може да се ползва и при вече започнало разболяване, като данните от клиничните изпитвания показват, че може да стопира напълно, или да скъси периода на боледуването с до 2,5 пъти благодарение на силните му антивирусни свойства.

Nasaleze Cold & Flu Blocker да се бори с вирусите, като им пречи да се репликират и размножават в човешките клетки.
 
Поради натуралния си произход, Nasaleze Cold & Flu Blocker може да се ползва от възрастни и деца над 3г, както и от бременни и кърмачки.
Nasaleze Cold & Flu Blocker отскоро се предлага и в българската аптечна мрежа.
 
*Nasaleze Cold & Flu Blocker  не отменя препоръките на СЗО за носенето на маска, но е едно добро допълнение към нея и е изключително подходящ за случаите, когато нейното носене е невъзможно.

**Резултатите от клиничните изпитвания важат както за Nasaleze Cold & Flu Blocker , така и за Nasaleze Travel.

За повече информация може да посетите Фейсбук страницата https://www.facebook.com/nasaleze.bulgaria