Високото кръвно налягане е проблем, който влошава здравето на доста хора по света. То причинява много дискомфорт и лесно се хронифицира, но може да се овладее с рецепти от народната медицина.
Ако сте достатъчно търпеливи и изпълнителни, използвайки рецептата, която днес избрахме за вас, ще стабилизирате стойностите на високото кръвно поне за две години напред. Единственото условие е да спазите рецептата и да си наложите някои елементарни, класически ограничения по отношение на храненето.

И това е интересно - Д-р Десислава Кателиева: Заради студа има повече инфаркти - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Рускинята Марва Оганян е био-терапевт. Тя е доктор на медицинските науки и биохимик. Има половинвековен опит в използването на рецепти от народната медицина. Като специалист е успяла да изучи и установи някои особености в използването и съчетанието на билките.

Марва Оганян е автор на „Справочник на практикуващия лекар“. Тя е работила дълги години и върху книгата си „Златните правила на природната медицина“.

Руската лечителка непрекъснато говори за естествените методи на лечение, като използването на билкови чайове и отвари, закаляване и планински туризъм.

В няколко статии сме ви запознавали подробно с методологията за природно лечение на Марва Огянян.

Неслучайно я наричат „руската Лилия Ковачева„. Сравнението не е само в беглата външна прилика. Лечебното гладуване, според нея, дава мощен отпор на вируси и бактерии.

Днес ви предлагаме рецептата на Марва Оганян за сваляне на високото кръвно налягане. 

Какво е нужно за да направите този естествен лек?
– литър и половина вода
– 1 чаена чаша млади борови връхчета
– същото количество натрошени сухи шипки
– и отново същата чаша, но този път я напълнете с смачкани сухи обелки от лук
– накрая се добавят десет-петнадесет накъсани листа от черница

Объркайте всички съставки. Залейте ги с водата и ги оставете да се сварят за 10 минути. След това махнете от огъня. Така приготвеното лекарство се прецежда веднага.

Прием на чая за високо кръвно налягане на Марва Оганян

Приготвеното количество е за два дни. Разпределението зависи от вас. Не е нужно да се пие на гладно – отпивайте когато решите. Може да подобрите вкуса като добавите съвсем малко мед.

Курс на лечение – 4 месеца. Подобряването започва да се забелязва в рамките на седмица. Първо изчезва неприятното главоболие.

Чаят на Марва Оганян е много подходящ за имунната система. Той помага и при болезнено кървене от венците.