Всеки път, когато погледнем в гардероба какво да облечем, знаем, че винаги имаме специална дреха, поради някаква особена причина: Разбира се, бръчките, които се образуват над гърдите и по шията, развалят всичко, което искаме да носим.


И това е интересно: 3 незаменими рецепти, които борят гастрита от народния лечител Петър Димков

Знаете ли, че средно прекарваме 23 години от живота си в сън? Много дълго време! Разбира се, че не можем да избягваме да спим, защото ще се лишим от съня, който ни е така нужен и ни трябва, за да заредим батериите и да върнем тялото си отново в действие. Въпросът е, че много позиции, в които спим, допринасят за генерирането на бръчки по тялото.

Лицето, залепено на възглавницата, спящо отстрани или с лице надолу, може да остави белези, които може да изглеждат моментни, но с течение на времето те се утвърждават в кожата ни и вече не се отстраняват.

Правилният начин за сън е с лицето нагоре или леко настрани, за да се избегне натискането на кожата по лицето или гърдите.

Друг враг на кожата на врата и на лицето е слънцето. Слънцето оставя белези, петна и допринася за сухота на кожата, причинявайки бръчки, които се забелязват. Не се излагайте на слънце без защита и в часовете от деня, когато то е най-силно.

Но фактът е, че тези бръчки започват да се появяват рано или късно и ние все пак можем да променим някои навици и да започнем да прибягваме до различни средства за отстраняване им и за да ги скрием.

Не забравяйте, че кожата на врата е много фина и нейното състояние се влошава лесно. Важно е да се грижите за нея и да я поддържате хидратирана. Този домашен трик ще ви върне еластичността и ще подобри външния ви вид, така че никога няма да трябва да изхвърляте онези дрехи, които харесвате и ще можете да носите това, което искате.

Ние ще Ви дадем съвет под формата на маска, която можете да си приготвите във Вашия дом толкова, колкото искате.

- Зряла бананова маска и розова вода: Узрелият банан съдържа идеалните съставки за възстановяването на свежестта на кожата. Вземете съвсем узрял банан, направете го на пюре и добавете лъжица розова вода или етерично масло от шипка. Нанесете подготовената смес на шията и я оставете за 30 минути. След това я отстранете с много вода. Хубаво е да повтаряте лечението три пъти седмично.

ДРУГИ СЪВЕТИ:

В допълнение към това, което ви казахме за слънцето и как да спим, можете да включите и здравословни навици, които винаги са добре дошли за тялото.

- Избягвайте слънцето без защита и в моментите, когато то е много силно.

- Яжте здравословни храни, като плодове и зеленчуци.

- Избягвайте да консумирате големи количества червено месо.

- Намалете количеството рафинирано брашно, което консумирате.

- Елиминирайте нездравословна храна, тъй като тя е засегната от токсини, които се отлагат в тялото ни и след това оказват влияние върху качеството на кожата.