Шестте най-полезни подправки

Джинджифил

Благодарение на много високото съдържание на витамини и минерали - А, С, В1, В2, магнезий, фосфор, желязо, калций, натрий, цинк и калий, джинджифилът има отлично антивирусно и антимикробно действие. Укрепва имунната система и спомага за предпазване от вируси.

Той много добре облекчава запушването на носа в периода на остри простудни заболявания, има отхрачващо и противовъзпалително действие, отлично помага при настинки. Също така джинджифилът е добър като превантивна мярка при първите признаци на заболяване.

Как да го използвате?

Добавяйте го към зеленчукови, месни, рибни ястия, в различни сосове. Можете да мариновате с джинджифил месото. Добавяйте джинджифила към чай, кафе, безалкохолни напитки. Той е почти универсална подправка.

Кои са останалите 5 полезни подправки и как да ги използвате четете на Zdrave.to