Тази елементарна напитка намалява риска от Алцхаймер с до 86%!
При тези, които имат генетично предразположение към болестта на Алцхаймер, намаляването на риска се увеличава до 86%!
Това, което е наистина интересно, е, че не е имало значение какъв чай се пие: черен, зелен или друг.
Единственият важен фактор, е чаят да е бил сварен от чаени листа.
“Въпреки, че изследването е било извършено върху възрастни китайци, резултатите може би важат за всички раси,” коментира Д-р Фенг Лий, водещият автор на изследването.
“Нашите изследвания ще имат важни последствия за предотвратяването на деменцията. Въпреки всичко дори висококачествените медикаменти срещу неврокогнитивни заболявания като деменцията не дават желания резултат, а и настоящите превантивни стратегии за справяне с нея са далеч от задоволителни.”
Чаят е една от най-разпространените напитки в света. Данните от изследването предполагат, че една проста и евтина промяна на дневната рутина като въвеждането на ежедневната чаша чай може сериозно да намали опасността от развитието на нервно-когнитивни заболявания в по-късна възраст.
Изследването е анализирало данни от 957 китайски граждани, които са били проследени от 2003 година до 2005 година.
Източник: Psy blog, обекти.бг
Последвайте ни
0 Коментара: