Защо е важно да избираме храната? Според специалисти е добре да не се фокусираме върху храните, които не обичаме и да започнем да приемаме всички храни.
Най-добрата формула е да се храните в по-голямата си част с храни, които са добри за вас и по-малко с такива, за които знаете, че не са така полезни (или дори вредни), пише teenproblem.net.
 

Повечето храни, които приемате трябва да бъдат съобразени с нуждите на вашето тяло, за да бъде то силно, здраво и енергично. Всеки знае, че липсата на енергия или физическо неразположение води до лошо настроение. 

И това е интересно: Едно малко шоколадче на ден ни пази от инсулт - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to.
 
Останалите храни, които не са полезни за тялото, е добре да се консумират в по-малки количества, но те също са важни за доброто психическо състояние, защото допринасят за хубаво настроение. Дават чувство за свобода и приятно изживяване, което също носи енергия и тонус.
 

Кои храни са полезни и същевременно повишават настроението?


Сушени смокини – те съдържат голямо количество калций, което помага за регулирането на колебанията в настроението (особено препоръчителни са за дамите по време на месечен цикъл).

 
Спанак – добавете малко спанак към всяка салата. Той съдържа фолиева киселина, която спомага за регулиране на серотонина.


Бадеми – ако се чувствате раздразнени и ядосани, купете си бадеми. Магнезият прави чудеса с лошото настроение и дава енергия.


Черен шоколад – той стимулира производството на ендорфини, които създават усещане за удоволствие.

 
Банани – съдържат триптофан, който помага за добро настроение. Толкова удобна и полезна закуска!