Чесънът е едно от най-полезните природни средства на всички времена. Не само, че е най-силният естествен антибиотик, но има и много силни противогъбични, антисептични и антибактериални свойства. Използва се във всяка кухня по цялото земно кълбо. Предимно чесънът се използва в ястия, за да им придаде пикантен вкус, но знаете ли, че може да бъде направен и сироп от чесън, който се бори срещу много видове болести.

Съставките за сиропа, освен чесъна, са ябълков оцет и мед. Всички натурални съставки са много полезни и имат способността да ни предпазват от много здравословни проблеми. Този сироп е много силен и може да предотврати много вирусни и бактериални инфекции, най-вече грип или настинки, но също така може да лекува някои възпалителни състояния, например артрит или подагра.

Всичките 3 съставки, от които е изработен сиропът, съдържат много минерали, ключови витамини и много силни съединения, които имат способността да третират много състояния и заболявания, както и да подобрят цялостното ни здравословно състояние.

Как да си направите сиропа от чесън четете в най-полезния сайт Zdrave.to.