Цялата истина за солта и има ли "най-полезна"
Освен че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето! Днес обръщаме специално внимание на солта – в съотношението и вида, които са най-полезни за човешкия организъм.
Всеки знае, че със солта не трябва да се прекалява, защото е вредна.
Цялата истина за солта и има ли най-полезна четете на Zdrave.to
Последвайте ни
Към този момент няма проучване, което да сравнява ефектите върху здравето на различните видове сол.
Ползвайте естествена сива морска сол, непречистена. Съдържа йод, който е жизнено необходим. Йодираната, която продават е боклук. Освен това йодът се разгражда при температура над 45 град.уса, т. е солете след като свалите от огъня. Без сол не може да се образува солна киселина в стомаха, храната не се мели и започват гнилостни процеси. След храна може да се смуче кристалче хималайска сол, много богата на всякакви минерали за подпомагане на храносмилането.