Наднормено тегло сваляме с различни диети. Манията бързо да отслабнем ни кара да се хвърляме в различни хранителни режими. Кои от кои по-неудачни и не толкова ефикасни. Но особено популярна наскоро е така наречената цветна диета. Името й е доста екзотично, както и изпълнението й.
С тази цветна диета няма да се познаете, ефектът е невероятен. За нея е ясно, че е една от най-здравословните в безкрайния списък на хранителните режими. Храненето е балансирано не само заради цветовете.

Тя съдържа елементи, които са важни за здравето на целия ни организъм. При тази диета се редуват различните цветове. Това са бели, червени, жълти и зелени. Диетата продължава една или две седмици.

Идеята е един ден да се храним само с бели храни. Така например някой ден от седмицата хапваме само сирене, карфиол, банани, мляко, лук, джинджифил, ряпа, картофи.

Тези храни са богати на антиоксиданти. Те намаляват кръвното налягане и холестерола.

Храните с червен цвят пък са богати на ликопен. Това вещество ни предпазва от риска да се разболеем от рак. Съдържа се в червените домати, цвекло, череши, розов грейпфрут, червено грозде, червени чушки, ягоди, диня.

Продуктите със зелен цвят пък ни предпазват от ракови заболявания, както и от болести на очите. Такива са спанака, краставиците, зелените ябълки, зелени листни зеленчуци, грах, тиквички и други с такъв цвят.

А в жълтия ден си хапваме само продукти с такъв цвят. Такива храни са портокали, чешки, тиквички и други. Те също ни предпазват от ракови заболявания. Също се грижат за здравето на сърцето ни и повишават имунитета на организма.

Храните могат да се приготвят и консумират така, както на нас ни е вкусно. По време на диетата е задължително да пием много вода.

Резултатите се забелязват след седмица. Тогава ние олекваме с цели четири килограма