US-професор по диетология обясни кои зеленчуци и плодове пазят от рак и куп други опасни заболявания
Изучавайки храненето на прасетата, изследователите стигнали от следния извод: добавянето на лилави картофи към висококалорийната им диета довело до забележимо съкращаване нивото на т.нар. интерлевкин 6 (IL-6) - това е възпалителен медиатор, който се асоциира със злокачествените процеси в дебелото черво.
За още по-голяма яснота: IL-6 се класифицира като цитокин (мощна биомолекула, освобождавана от имунната система), който модулира както имунитета, така и възпалението.
Какво казва съавторът на изследването Джейрам Ванамала, професор по диетология в Университета на щата Пенсилвания за тясната връзка между особеностите на храненето и вероятността от туморни заболявания на червата, четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to
Последвайте ни
0 Коментара: